VIDEO Zo nemen ze in Kortrijk afscheid van de koningin: “De groeten thuis!”

Redactie KW

Dinsdagvoormiddag bezocht koningin Mathilde de sociale werking van het Kortrijks Medialab Quindo.

Zij kwam langs om met eigen ogen de verhalen te horen van de jongeren die bij Quindo actief zijn binnen het sociaal project ‘Radio Respect’.

Quindo is één van de 16 Belgische organisaties die steun ontvangen van het Koningin Mathildefonds voor een project dat aan de slag gaat met kwetsbare jongeren. Bij Quindo worden media ingezet om te werken aan hun sociale vaardigheden. Quindo krijgt sinds vorig jaar steun van het fonds voor haar sociale inclusiewerking ‘Radio Respect’ in het kader van het thema ‘een positieve kijk op de toekomst’. Die steun wordt gebruikt om mediaprojecten op te starten waarbij kwetsbare jongeren hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen door zelf media te maken, zowel radioprogramma’s als fotoreportages, filmpjes als artikels.

VIDEO Zo nemen ze in Kortrijk afscheid van de koningin:

De jongeren vertelden en toonden hun wedervaren aan de koningin die ruim de tijd nam om met alle jongeren informeel en ontspannen te praten. Zij woonde ook de opnames bij van een radioprogramma over de projecten van het Koningin Mathildefonds. Het bezoek duurde ruim anderhalf uur.

(PVH/JVGK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier