VIDEO Studenten Vives ontwikkelen anti-haatcampagne voor jongeren

28/06/16 om 09:48 - Bijgewerkt om 10:10

Acht studenten van Hogeschool Vives campus Kortrijk hebben een sensibiliseringsfilmpje ontwikkeld om de campagne 'No Hate Speech Movement' vanuit de Raad van Europa nieuw leven in te blazen.

Het sensibiliseringsfilmpje moet jongeren aanzetten om te reageren op haatspraak. Via sociale media hopen de studenten zoveel mogelijk jongeren te bereiken. Twee studenten hebben intussen ook in Brussel het project voorgesteld aan een 40-tal vertegenwoordigers uit het jeugdwerk. Het filmpje werd gemaakt door Brittany Verstraete uit Houtem bij Veurne, Nona Lannoy uit Gits, Kaat Martens (het eerste meisje in beeld) uit Waregem, Maya Rosseel uit Ooigem, Leny Van Heuverswijn uit Kruishoutem, Jolien Delrue uit Marke, Sarah Maes uit Deinze en Thomas Vancoillie uit Markegem.

Daarnaast ontwikkelden de studenten een educatieve activiteitenbundel voor jeugdwerkers en leerkrachten. Via deze weg willen ze het fenomeen aankaarten en bespreekbaar maken bij jongeren. Meer daarover via http://www.nohate.be/node/4.

(FJA)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit