VIDEO Schoolkinderen houden ‘schieting’ in Lichtervelde voor trouwfeest van klusjesman

Redactie KW

De leerlingen van VBS De Valke in Lichtervelde hebben donderdagvoormiddag Arne Vanhauwaert op een muzikale verrassing getrakteerd.

De uit Gullegem afkomstige Lichterveldenaar stapt zaterdag in het huwelijksbootje en dat wilde De Valke niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Arne kent het fenomeen ‘schieting’ niet, het gebruik waarbij kort voor het huwelijksfeest enkele ‘bommetjes’ mogen knallen bij het huis van de trouwer. Daarom besloten ze bij de Valke dan maar een ‘kinderschieting’ te organiseren.

Meegelokt met smoesje

“We betrokken de buurman van de school in het complot”, vertelt schooldirecteur Nele Dockx. “Arne woont tegenover de school. De buurman trok deze middag naar Sofie, de toekomstige echtgenote van Arne, die in het woonzorgcentrum in Lichtervelde werkt. Van daar belde hij Arne en lokte hem met een smoesje. Ondertussen trokken wij met de kinderen naar de overkant van de straat om aan iedereen te laten weten dat Arne en Sofie gaan trouwen. En dat deden we met veel lawaai”, lacht ze. “We vroegen aan de kinderen om potten en pannen, toeters en bellen mee te brengen. Alle kinderen – behalve de kinderen van Arne en Sofie die hier in de peuter- en eerste kleuterklas zitten – kregen een briefje mee om de ‘kinderschieting’ aan te kondigen.”

Na de schieting werden alle leerlingen getrakteerd op een receptie op kindermaat.

(FJA – Video Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier