VIDEO Ruim 2.000 mensen protesteren tegen scholenhervorming in Roeselare

Een grote menigte stapte door de straten van Roeselare. © SB
Redactie KW

De onderwijsbom die dinsdag explodeerde en van alle Roeselaarse scholen één mega-school wil maken, bleef heel de week op allerlei manieren nazinderen. Dat resulteerde vrijdagavond in een grote protestmars waarin heel wat leerlingen, leerkrachten én ouders hun ongenoegen lieten blijken.

Een kleurige solidaire menigte verzamelde met vlaggen en spandoeken aan het Polenplein en de Botermarkt om dan onder luid gejoel en leuzen scanderend richting Kattenstraat te stappen, waar het centrum van de scholengroep Sint-Michiel gelegen is. Daar nam Jan-Vincent Lefere, de voorzitter van de inrichtende macht, even het woord. “We zullen nota nemen van deze protesten en zijn bereid om rond de tafel te zitten en overleg te plegen“, klonk het ietwat aarzelend.

https://www.youtube.com/watch?v=wtLHyi0kNdg

Jan-Vincent Lefere was duidelijk onder de indruk van de massale tegenkantingen die de beslissingen van de scholengroep hebben uitgelokt. Zijn woorden werden onthaald op boegeroep. Veel leerkrachten en sympathisanten die de Broederschool en het VMS een hart onder de riem wilden steken, betuigden hun steun. “Ik ben ontgoocheld in de oprechtheid van bepaalde mensen”, wilde Koenraad Claeys van het Vabi kwijt. Wordt zeker vervolgd.

(KK)

Jan-Vincent Lefere kreeg bordvegers overhandigd.
Jan-Vincent Lefere kreeg bordvegers overhandigd.© SB

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier