VIDEO Mobiele speelpleinwerking van Staden haalt VRT Journaal

02/04/15 om 21:46 - Bijgewerkt op 13/04/15 om 20:32

De Stadense jeugddienst organiseert tijdens de paasvakantie gedurende drie namiddagen gratis mobiele speelpleinwerking op drie wijkspeelpleintjes in evenveel deelgemeenten. Het VRT Journaal kwam maandag filmen.

VIDEO Mobiele speelpleinwerking van Staden haalt VRT Journaal

Vlnr. burgemeester Francesco Vanderjeugd, jeugdconsulente Sanja Sahinovic en de schepenen Marc Bogaert en Geert Moerkerke. (Foto JCR) © Joke Couvreur

"Door met een aantal monitoren naar de pleintjes te trekken, bereiken we de kinderen in hun leefomgeving en verlagen we verschillende drempels", vertelde jeugdschepen Marc Bogaert (N-VA) eerder al aan KW.be en De Weekbode Roeselare. "Dit op het gebied van bereikbaarheid, toegangsgeld, ouders dichtbij, gekend terrein, vriendjes uit de eigen straat... De mobiele werking biedt kinderen ook de kans om met de speelpleinwerking kennis te maken."

De mobiele speelpleinwerking is bedoeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar. "De monitoren zullen van 14 tot 16 uur op de pleintjes aanwezig zijn", legt jeugdconsulente Sanja Sahinovic uit. "Ze zullen weliswaar een aantal korte activiteiten aanbieden, maar het is toch vooral de bedoeling om in te spelen op datgene waar de kinderen op dat moment mee bezig zijn."

Als de test meevalt, kan de mobiele werking volgens schepen Bogaert deze zomervakantie of tijdens andere schoolvakanties een vervolg krijgen.

(BCH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!