VIDEO Kortrijk studentenstad maakt naam waar met Student Welcome Concert 2017

Studentenvereniging Ecliptica © TV
Redactie KW

Het Student Welcome Concert kreeg dit jaar een andere invulling dan de vele studenten gewend zijn. In plaats van in te spelen op instrumentaal en vocaal rock geweld besloot de organisatie het over een volledige andere boeg te gooien. 5 oktober 2017 zal de geschiedenis ingaan als de dag dat het evenement enkel maar bestaat uit dj’s.

Om dit volledige project vlot te laten verlopen besliste de organisatie om opnieuw nauw samen te werken met de studentenclubs. Naast het uitbaten van één van de vele bars kregen de clubs ook de kans om een tweetal uur vollen bak te draaien tijdens de Student DJ Contest.

“We verwachten vooral de grote massa tegen het eind van de avond. Daar waar bezoekers vroeger aan het begin van de line-up kwamen om lokaal talent te ontdekken is het nu net omgekeerd”, aldus de organisatie. “Ik kijk er ook naar uit om het lichtspektakel bij nacht te mogen zien. Vroeger speelden we vooral in op de band terwijl we nu kunnen inspelen op het visuele.”

Onze eerste stop vindt plaats aan de ‘lokale’ bar rechts van het podium. We spreken met Lana van de studentenvereniging Ecliptica. De vereniging is vooral actief in het studiegebied Elektronica-ICT verbonden aan de Hogeschool West-Vlaanderen, departement PIH te Kortrijk. “Net zoals voorgaande jaren zullen we er ook dit jaar een feestje van maken. We hopen dat er snel veel volk zal komen zodat we heel wat plezier kunnen maken” vertelt ze mij. Het ziet er alvast naar uit dat deze feestbeesten lekker mogen doordraaien vanavond.

https://www.youtube.com/watch?v=HzfUkPurWa8

Het programma van de avond is dan ook rijk gevuld met diverse bekende en onbekende dj’s. We sommen ze graag even op: Richie Haley (winnaar Kunstbende nationaal), Dennis Cartier, Eva De Roo ft. Skyve, TLP aka Troubleman. Wie het meeste volk zal lokken lijkt nog even af te wachten en of iedereen gaat voor de muziek is ook altijd gissen, want aan randanimatie werd ook dit jaar weer uitgebreid aandacht besteed. Een lucratieve klimmuur, een speciale vorm van matspelen, de aangepaste rodeo ‘stier’ en allerlei leuke organisaties die instaan voor de jongeren doen hun best om alle aanwezigen op de juiste manier te entertainen.

VIDEO Kortrijk studentenstad maakt naam waar met Student Welcome Concert 2017
© TV

Halverwege het plein ontmoeten we ook nog een aangenaam kwartet en slaan we een praatje met Loni Devolder.”We gingen altijd naar Student Kick-off Gent en ik ben hier nog maar één keer geweest, in 2014. Na een klein uurtje vertrok ik al omdat het mijn ding niet was maar nu zijn we hier al meer dan twee uren en het feest moet nog beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat we het tot de late uurtjes zullen rekken”. Als we haar vragen of ze morgen naar school gaat is het antwoord duidelijk “Waarschijnlijk wel, maar de toestand waarin blijft gissen”

VIDEO Kortrijk studentenstad maakt naam waar met Student Welcome Concert 2017
© TV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier