VIDEO Brihang sluit workshop ‘slam poetry’ af in Brugse school De Passer

Redactie KW

In de Brugse school De Passer vond donderdagmiddag de laatste ‘slam poetry’-workshop plaats met Brihang. Samen met zijn vaste beatleverancier dj SNS, schuimde de Knokse rapper in het kader van de provinciale campagne ‘Oe ist?’ al sinds september 2015 West-Vlaamse scholen af om jongeren al rappend over hun gevoelens te leren praten.

Het duo heeft er in totaal 110 workshops op zitten en De Passer was de laatste in dat rijtje. “Slam poetry is eigenlijk rappen zonder beat. Wij doen het mét, maar het uitgangspunt blijft hetzelfde: je gevoelens op rijm zetten, dat lucht op”, zegt Boudy Verleye alias Brihang. In De Passer, een secundaire school voor leerlingen met autisme in Sint-Michiels Brugge, waagde klas 4A zich donderdag aan een stukje rap. De school kreeg de workshop cadeau nadat ze tot Warmste school van Brugge werd uitgeroepen.

https://www.youtube.com/watch?v=dH1HUrY9Kkg

“Ik luister thuis veel naar hiphop, en alleen op mijn kamer rap ik dan soms ook wel mee. Brihang vind ik best goed maar ik ben geen podiumbeest zoals hij“, zegt de 14-jarige Wout De Jonckheere uit Ieper. Zelf schrijft hij poëzie. “Ik doe dat vooral wanneer ik in de put zit. Het beurt me op, ik kan er mijn frustraties in kwijt en als je zo’n gedicht dan later nog eens terugleest, zie je dat alles altijd wel weer goed komt. Je gevoelens op muziek zetten, is natuurlijk nog een moeilijkere vorm van expressie maar het is altijd leuk om eens iets nieuws te proberen.” Wout werkte voor de workshop samen met zijn klasgenoten Rémy Brouckaert (Veldegem) en Laurens Theben Tervile (Blankenberge). “Rappen is ook een leuke manier om elkaar beter te leren kennen.”

https://www.youtube.com/watch?v=63obb5VDjUo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier