VIDEO Baba Yega laat leerlingen huilen (van geluk) en juffen gillen in Izegem

Redactie KW

Leerlingen die huilden van geluk, juffen die gilden… twee leden van het Baba Yetateam zorgden in de Zonnebloemschool voor nogal wat animo.

De Zonnebloemschool heeft een druk einde van de week achter de rug. Enkele klassen overnachtten op school in de nacht van donderdag op vrijdag. De overige kwamen vrijdagochtend in pyjama naar school. Op die manier toonden ze hun solidariteit met Bednet. Ook de juffen waren in die outfit getooid op enkele exemplaren na: zij hadden een roze pakje met daarop ‘Baba Babe’ aangetrokken. Toen kort na de middag ook twee echte teamleden van Baba Yega beide vestigingen van de school binnenvielen, kon de pret helemaal niet meer op.

“Een paar leerkrachten zagen dat Baba Yega scholen en bedrijven bezochten voor Bednet”, verklaart juf Veerle. “We besloten daarop zelf een kans te wagen: we plaatsten een filmpje van leerkrachten en een van leerlingen. Uit de meer dan 10.000 reacties bij Baba Yega waren wij bij de gelukkigen.”

Het bezoek van de twee Baba Yega’s werd angstvallig geheim gehouden. De verwondering bij de leerlingen was dan ook groot. De Baba’s maakten ondanks hun drukke schema de tijd om alle klassen te bezoeken en met elke klas op de foto te gaan.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier