VIDEO Applicatielab opent de deuren in Kortrijk

Peter Paulissen (Senior Engineer Smart Factory bij Sirris) demonstreert hoe de samenwerking tussen een collaboratieve robot en een menselijke operator in robotondersteunde assemblage kan verlopen. (Foto ICK)
Redactie KW

Het lab is de achtste vestiging van technologiecentrum Sirris en vormt het eerste onderdeel van het West-Vlaamse centrum voor Machinebouw en Mechatronica dat vanuit de POM West-Vlaanderen wordt opgestart.

Donderdag 3 maart opende in Kortrijk het hoogtechnologische Smart & Digital Factory-applicatielab zijn deuren. Het applicatielab van Sirris is een samenwerking met UGent Campus Kortrijk. Herman Derache, algemeen directeur van Sirris is tevreden: “Met onze nieuwe vestiging willen we de kmo’s in West-Vlaanderen meenemen in de 4.0-beweging. De vestiging bevindt zich in het hart van het dichte kmo-netwerk rond mechatronica en dichtbij de onderzoekspartners. Ze beschikt over de nodige kantoorruimte en labo’s, met een demoruimte voor flexibele productieautomatisering.”

https://www.youtube.com/watch?v=VIK0tXZh1KU

In deze nieuwe infrastructuur kunnen bedrijven terecht om er tests uit te voeren met robots en digitale technologietools zoals smart glasses. In de demoruimte kunnen bedrijven de haalbaarheid van deze technologieën voor hun zaken evalueren en uitproberen.

(ICK – foto ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier