VIDEO 200 mensen stappen mee in fakkeltocht voor overleden voorzitter Jeugdraad Oostende

Er kwamen zo'n 200 mensen van verschillende jeugdbewegingen op de oproep af. Vooraan zien we organisatoren Sander Ghysel en Yana Desmedt. © Foto JRO
Redactie KW

In Oostende werd vrijdagavond een fakkeltocht gehouden voor de overleden Jessica Coenye (32).

Jessica was vier jaar lang voorzitter van de jeugdraad in Oostende. Daarnaast was ze ook actief bij CAW Bredene. Jessica overleed op zaterdag 18 november aan de gevolgen van een hersenbloeding. Ze laat haar vriendin Axana na en haar 13-jarige zoon Youssef. Sander Ghysel en Yana Desmedt van Chiro Mariakerke organiseerden de fakkeltocht. “Ik zit net als Jessica in de jeugdraad”, vertelt Yana. “Wekelijks, op vrijdagavond, zaten we samen. Vandaar dat we de fakkeltocht ook op een vrijdagavond wilden organiseren. Als het er serieus moest aan toe gaan dan was dat ook zo maar met Jessica was er altijd wel ruimte voor een grapje. Ik kan het nog steeds niet vatten dat ze er niet meer is.”

De ouders van Jessica wilden er graag bij zijn.
De ouders van Jessica wilden er graag bij zijn. “Het doet ons deugd om te zien hoeveel mensen hier voor Jessica zijn”, klinkt het.

De fakkeltocht ging van start op het Ernest Feysplein en liep via de Visserskaai naar de Zeedijk en zo door de Koninginnelaan tot aan haar lievelingsplaats, ‘t Bosjoenk. Ook Jessica’s ouders en zus namen deel aan de fakkeltocht. “Het doet deugd om te zien dat Jessica zo geliefd was”, vertelt haar zus, Grace (30) in naam van haarzelf en haar ouders. “Jessica was op het moment dat ze slecht werd in het bijzijn van een vriendin. Het was zij die de ambulancedienst verwittigde. Ik haastte mij naar het ziekenhuis en kon Jessica nog net zien voor ze overleed. Ze was dan al niet meer bij bewustzijn. Ik had een enorm goede band met mijn zus, ik en zoveel anderen gaan haar verschrikkelijk hard missen.”

https://www.youtube.com/watch?v=urslkBANWso

Ook burgemeester Johan Vande Lanotte en schepen Tom Germonpré liepen mee met de fakkeltocht. In totaal waren zo’n 200-tal mensen aanwezig om Jessica een eerbetoon te brengen. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier