Vettige rondes tijdens 6-urenloop voor studenten in Brugge

De jaarlijkse 6-urenloop vindt traditiegetrouw plaats op het Beursplein in Brugge. © DDM
Redactie KW

Met een recordaantal van 8500 studenten is de belangstelling voor het jaarlijks evenement op de Beursplein groter dan ooit.

Op woensdag 25 oktober vindt op het Beursplein opnieuw de 6-urenloop voor studenten plaats. Het parcours blijft ook dit jaar trouw aan de locatie op het beursplein al zal dat dit keer in open lucht moeten gebeuren gezien het gebouw gesloopt werd. De organisatie voorziet dit keer dan ook een groot scherm en er worden tenten opgetrokken om de toeschouwers toch te kunnen laten schuilen bij slecht weer.

De bedoeling is dat 15 teams van 25 tot 30 studenten in zes uur tijd zoveel mogelijk rondjes van 300 meter lopen. In het midden zal een heuse ‘student village’ opgetrokken worden. “We hebben dit jaar met 8500 stuks een recordaantal studenten in Brugge”, aldus schepen Franky Demon. “De belangstelling is voor dit evenement dan ook groter dan ooit en daarom bieden we naast financiële ook logistieke ondersteuning.”

Hoe vettiger, hoe prettiger

Studenten zouden geen studenten zijn moesten er geen vettigheden aan te pas komen en daarom worden ook themarondes voorzien. Tijdens de ‘hoe vettiger hoe prettiger ronde’ moet bijvoorbeeld eerst een pak friet naar binnen gewerkt worden, alvorens gestart wordt met lopen. En dat is pas een klein tipje van de sluier.

Naast het sportieve gebeuren is het dan ook de bedoeling om er voor alle aanwezigen een feestelijk spektakelstuk van te maken waarbij DJ’s en randanimatie net zo belangrijk zijn als de honderden studenten die rondjes lopen rond het parcours.

(DDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier