Vesaliusinstituut opent nieuwe campus in Kortrijk

19/10/16 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:32

Het Vesaliusinstituut, waar de HBO5-opleiding verpleegkunde aangeboden wordt, opende twee jaar geleden met een vestiging in Kortrijk. Op woensdag 19 oktober openden ze er een nieuwe vestiging.

Vesaliusinstituut opent nieuwe campus in Kortrijk

De heer Carl Vereecke, voorzitter van woonzorgcentrum De Korenbloem en Guy Ghyssels, algemeen directeur HBO5 Verpleegkunde openden de nieuwe vestiging van campus Kortrijk in de Stasegemsestraat 110, in geherwaardeerde ruimtes boven het dagverzorgingscentrum van wzc De Korenbloem.

"Opleidingen die dicht bij de mensen liggen, moeten ter plaatse georganiseerd worden", zei Carl Vereecke. "Onze campus is mee met de tijd. Er is een crèche, er kan gestudeerd worden en er is het woon- en zorgcentrum.

Het Vesaliusinstituut was voorlopig gehuisvest in enkele lokalen van het PTI in Kortrijk, maar door de snelle groei, werd deze locatie te klein. "We hopen zo lang mogelijk op de site van De Korenbloem gehuisvest te worden", aldus directeur Guy Ghyssels.

(EDB - foto EDB)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit