Verzoekschrift voor jeugdcentrum in Blankenberge afgekeurd

Redactie KW

De werkgroep van de Blankenbergse Jeugdraad die pleit voor de oprichting van een jeugdcentrum zag zijn verzoekschrift afgekeurd in de gemeenteraad.

De werkgroep kan zich niet verzoenen met de beslissing van het stadsbestuur om een jeugdcentrum onder te brengen in het voormalige gebouw van Financiën in de Groenestraat.

“Blankenberge is de enige kustgemeente die op vandaag nog geen jeugdhuis heeft, maar tevens de enige die nog niet kan spreken van een jeugdcentrum. De piste van het financiëngebouw werd verlaten en schrapt ook de site van het Rijkswachtgebouw. De jongeren moeten zich nu tevreden stellen met de conciërgewoning van het gebouw”, zegt Jeroen Bossier van de werkgroep.

Volgens schepen van Jeugd, Daphné Dumery, is de conciërgewoning een tijdelijke oplossing en moet de jeugd aantonen dat er een nood is aan een andere locatie. Volgens de schepen zou een jeugdcentrum in het financiëngebouw 4,7 miljoen euro kosten.

De SP.A blijft voorstander van het jeugdcentrum en vermoed dat de huidige Open VLD-N-VA meerderheid het jeugdcentrum niet wil goedkeuren omdat de idee niet uit de meerderheid komt. De CD&V steunt de piste van het jeugdcentrum in combinatie met andere jeugddiensten.

Volgens het Vlaams Belang moet het stadsbestuur het verzoek van de werkgroep ernstig nemen en ijveren voor een goede oplossing.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier