Veldschool bouwt buitenklas met oud klasmeubilair

Redactie KW

De derde graad krijgt voortaan les op picknickbanken.


De scholieren van de Veldschool zijn het gewoon om buiten te spelen. Toen kleuterleidster Annelies Verbeure begin dit schooljaar voor het eerst in de derde kleuterklas startte, vond ze dat er teveel bankjes voor de elf kleuters in het lokaal stonden.

Frans en rekenen onder het afdak

“Die hebben we in groepjes van vier aan elkaar getimmerd en op de overdekte speelplaats gezet”, zegt directeur Johan Van Ackere. Binnenkort volgt nog wat afgedankt klasmeubilair dat op zolder staat om het plekje verder in te richten. Met dit ideale nazomerweer zette de klas zich gisteren voor het eerst aan het puzzelen buiten. Directeur en meester Johan plaatste de picknickbanken in een rijtje onder het afdak en gaf er zijn lessen Frans en rekenen aan de derde graad.

“Beter opletten”

“Buiten is het leuker”, klinkt het bij de scholieren. “Met wat meer zuurstof kunnen we beter opletten.”

Beide leerkrachten zien het project ook zitten bij wat koudere temperaturen en met de jassen aan. “De ouders weten dat hun kinderen hier vaak buiten vertoeven. Ik zou het met de oudsten willen proberen tot 10°C”, aldus meester Johan. “Bij hevig regenweer zal het helaas niet lukken. De druppels klinken te fel op de luifel om elkaar te verstaan.”

Tijdens de pauze mogen ook de andere kleuters in het nieuwe klasje spelen.

(EVWD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier