Veiling brengt ruim 5.000 euro op voor gemeenteschool Sint-Denijs

De leerlingen van het tweede leerjaar bij hun kunstwerk. © GVH
Redactie KW

In de gemeenteschool van de Zwevegemse deelgemeente Sint-Denijs bracht een veiling meer dan 5.000 euro op voor het verfraaien van de speelplaats.

Onder het thema ‘Bied en Geniet’ organiseerde de ouderraad een benefietavond. Bedoeling was geld in te zamelen om een groot klim- en klautertoestel te kunnen aankopen. De speelplaats werd afgelopen jaar al mooier gemaakt door het aanplanten van avontuurlijk groen maar volgens de kinderen ontbrak er nog een klim- en klautertoestel. De kinderen maakten in de klas een kunstwerk dat geveild werd en ook enkele kunstenaars, zoals vader en zoon Bulteel en Joël De Rore, schonken een kunstwerk voor de veiling. Die gebeurde onder leiding van burgemeester Marc Doutreluingne, bijgestaan door schepen Eddy Defoor. De vele aanwezigen konden ondertussen genieten van hapjes en drankjes.

Na afloop kon directeur Bart Desmet melden dat er in totaal ruim 10.000 euro werd opgehaald. “Met de veiling konden we meer dan 5.000 euro binnenhalen. Verder kregen we van de gemeente een extra steun van 3.000 euro en was de inbreng van onze sponsors goed voor 2.000 euro. Een meer dan geslaagde avond dus”, aldus de directeur.

(GVH – foto GVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier