VBS De Stap uit Lauwe aan de slag met nieuw pedagogisch project “Ter land, ter zee en in de lucht”

De Stap verbouwt vanaf maandag Jean-Pierre Rosseel (voorzitter Raad van bestuur), Maarten Samyn (directeur De Stap), Benny Tarras (coördinerend directeur van de scholengemeenschap Sint Vincentius) en Architect-projectleider Matthias Devriese (studiebureau Snoeck & Partners) op de plaats waar volgende week de werken beginnen. © WO
Redactie KW

Volgend schooljaar staat heel wat op stapel bij Vrije basisschool de Stap. De school wordt verbouwd, in een eerste fase krijgt de speelplaats een nieuw dak, een gescheiden sanitair en een nieuwe fietsenstalling. Tijdens de periode van de werken wordt de middagpauze ingekort.

“Vanaf 1 september start de school ook met een nieuw pedagogisch project“, legt directeur Maarten Samyn uit. “De stap gaat figuurlijk ‘op stap’ richting secundair, zowel ter land, ter zee als in de lucht. Om de tocht tot een goed einde te brengen hebben ze verschillende vervoermiddelen nodig, dat zijn de klassen. Zo zal er niet langer gesproken worden van ‘het derde leerjaar’ maar van ‘de luchtballon’.” In het kleuter zijn er enkel nog graadklassen. Bij de overstap naar het eerste leerjaar – wat ‘de zeilboot’ zal heten – passeren de kinderen een mijlpaal. Letterlijk en figuurlijk, want in de school zal een vuurtoren aanwezig zijn. “Er zal wekelijks twee uur formeel overleg zijn tussen de leerkrachten “,beklemtoont directeur Samyn. “De uitdagingen zullen steeds op maat van het kind zijn. We hebben de ouders ingelicht tijdens het oudercontact op het einde van het schooljaar, zij hebben de nieuwe aanpak alvast enthousiast onthaald.”

(SL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier