VBS Capucienen in Ieper krijgt 20 containerklassen

Redactie KW

De vrije basisschool Capucienen kent de laatste jaren een grote toename van leerlingen. De directie gaat elk jaar op zoek naar extra ruimte en vond die nu met de aankoop van 20 containerklassen.

“Drie jaar geleden kozen we voor het opstarten van een nieuwe peuterklas zodat we overbevolking konden vermijden”, vertelt directeur Kris Coussens. “Daar moest het bewegingslokaal voor wijken, maar we vonden een oplossing in het afhuren van parochiecentrum Familiekring dat gelegen is achter onze kleuterklassen. Vorig jaar splitsten we dan het eerste leerjaar op in drie klassen. Dat was geen probleem, want de pas gerenoveerde zorgklas bood een onmiddellijke oplossing. Aan de overkant van die klas werd van drie bergruimtes een nieuw zorglokaal gemaakt.”

De school telt twee vestigingen: na het eerste leerjaar ruilen alle leerlingen hun school in de Capucienenstraat in voor die in de Nachtegaallaan.

Kunstgrasvelden

“Om het de leerkrachten iets gemakkelijker te maken, hebben we de twee grote klassen uit het tweede en derde leerjaar in de voormiddag opgesplitst”, zegt Kris Coussens.

“Daarvoor hebben we de containerklassen die nu al een tijd dienst als opbergruimte opnieuw opgefrist en nieuw bemeubeld tot twee volwaardige klassen. Op de speelplaats winnen we ruimte door de aanleg van twee kunstgrasvelden, die de drukte op de speelplaats tot een minimum herleiden. Maar we zien ook vooruit: in de nabije toekomst willen we de refter in de kleuterschool verlengen voor middageters en een computerlokaal inrichten op de zolderverdieping.”

20 containerklassen

Onlangs kreeg de school ook de kans om de infrastructuur van een kleuterschool uit Oostnieuwkerke op te kopen. “Die school heeft de deuren gesloten”, aldus de directeur.

“Het gaat om 20 containerklassen die in rechthoekige vorm een oppervlakte van 450 m² beslaan. We hopen voor de winterperiode de verhuis naar de braakliggende grond tussen het Vijverpad en de school in de Nachtegaallaan te volbrengen. Dit biedt een oplossing voor het traag werkende subsidiëringsbeleid voor scholenbouw. Tegen 2017 wensen we de toiletten en het afdak uit te breiden . Zo proberen we de groei van de school steeds een stap voor te zijn.”

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier