Vanaf volgend schooljaar ook secundair Freinetonderwijs in Kortrijk

We zien Rhizo-voorzitter Marc Vandecasteele en voorzitter Anthony Verhamme van Levensboom Wevelgem hun handtekening zetten, in aanwezigheid van directeur Nancy Dedeurwaerder van Rhizo en coördinator Jorge Cottyn van 'tvier. © EDB
Redactie KW

Op 1 september 2017 opent ‘tvier, de eerste secundaire Freinetschool in Kortrijk. De school is mogelijk dankzij een samenwerkingsovereenkomst tussen Rhizo en de ervaringsgerichte Freinetscholen van De Levensboom.

“Momenteel liggen de dichtste Freinetscholen, waar middelbaar onderwijs aangeboden wordt, in Roeselare en in Poperinge”, stelt Jorge Cottyn, die coördinator van de school wordt. “‘tvier is de naam die gekozen werd voor de school. Het is het West-Vlaams woord voor ‘vuur’. Hiermee verwijzen we naar het aanwakkeren van de passie en naar het aanstekelijke, zowel bij de leerlingen als bij de leerkrachten. Het moet natuurlijk wel haalbaar blijven voor de leerkrachten, maar een gepassioneerde leerkracht is goud waard.”

In de secundaire Freinetschool wordt er volgend schooljaar gestart met een eerste jaar. Het schooljaar erop volgt er ook een tweede jaar. Meer info op ‘t Vier.be.

(EDB – Foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier