Van groene campus naar Sportplaneet in Veurne

Redactie KW

De basisschool van het Gemeenschapsonderwijs in de Brugsesteenweg in Veurne legt het accent het komende schooljaar op sport.

De basisschool van het Gemeenschapsonderwijs in Veurne heeft naast zijn hoofdzetel in de Smissestraat in het centrum van de stad ook een wijkafdeling in de Brugsesteenweg. Daar gaan ze het nieuwe schooljaar op sportieve wijze in.

Van twee naar drie

“In de Brugsesteenweg hebben we de drie kleuterklassen en daarnaast de eerste vier leerjaren”, legt directeur Martin Boudry uit. “We leggen het accent op sport in de hoop dat kinderen daardoor in hun vrije tijd ook meer bewegen. Veel jonge mensen hebben last van overgewicht soms door een gebrek aan sport. Daarom bieden we drie uur lichamelijke opvoeding aan in plaats van twee. Op maandag, dinsdag en donderdag bieden we een uur naschoolse sport aan met meester Kenny. Dat kan door de steun van de ouderraad. Op woensdagnamiddag plannen we vanaf halfweg september ook twee uur sport op de wijkschool. Daaraan mogen alle kinderen meedoen. We zullen een kleine bijdrage vragen maar het bedrag ligt nog niet vast. Voor die woensdagsport zouden we samenwerken met de lokale sportverenigingen.”

(GUS – foto GUS)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier