Valerie Vermeersch uitgeroepen tot Opvoeder van het Jaar

© Johan Sabbe
Redactie KW

Valerie Vermeersch, studiemeester-opvoeder aan de tweede graad secundair onderwijs van het Torhoutse Sint-Jozefsinstituut (college), werd donderdagmorgen door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits gehuldigd als Opvoeder van het Jaar.

De titel werd toegekend door de diocesane pedagogische begeleidingsdienst van het bisdom Brugge met Luc Van Canneyt als pedagogisch begeleider voor het ondersteunend personeel. Valerie (rechts op de foto) mocht een cartoon van de West-Vlaming Nesten in ontvangst nemen, waarop ze geflankeerd wordt door haar twee collega’s studiemeesters, Marc Hallemeersch en Elke Coens.

Nascholingen volgen

Het Torhoutse college, dat deel uitmaakt van de Scholengroep Sint-Rembert, wordt geleid door directeur Paul Vanthournout en adjunct-directeur Jan Ducatteeuw. Laatstgenoemde ontfermt zich specifiek over het derde en vierde jaar en had Valerie voor de titel van Opvoeder van het Jaar voorgedragen.

Valerie (36) woont in Brugge, is regentes Engels, geschiedenis en Duits en werkt al sinds 2001 als studiemeester-opvoeder aan het Torhoutse college. Ze staat niet graag in de belangstelling, maar voor een keertje moest ze de verdiende hulde laten gebeuren. Haar streven naar een goede leerlingenbegeleiding uit zich in de nascholingen die ze rond dit thema volgt. Ze heeft het postgraduaat leerlingenbegeleiding gevolgd aan Vives-Reno en is nu bezig aan het vierde jaar toegepaste psychologie, met een eindwerk over faalangst bij leerlingen.

Niet van negen tot vijf

Valerie werkt in geen geval van negen tot vijf. Ze kijkt op geen uur. Een middagmaal overslaan om een leerling te helpen, is voor haar geen probleem. En ‘s avonds, in het weekend of in de vakantie de leerlingendossiers mee naar huis nemen om ze grondig in te kijken, is dat evenmin.

Minister Crevits loofde haar inzet en bracht meteen hulde aan iedereen die zich met overgave aan zijn onderwijs- en opvoedingstaak wijdt.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier