Vakantiewerking Kwiplus krijgt uitbreiding in Brugge

Er zijn opnieuw tal van uitstappen en activiteiten. © WK
Redactie KW

Kwiplus, het bonusaanbod van vakantiewerking Kwibus met leuke uitstapjes en dagactiviteiten in Brugge, wordt deze zomer uitgebreid.

“De workshops zijn allemaal volwaardige dagactiviteiten geworden en in plaats van vijf keer trekken we er deze zomer zeven keer op uit. Er staat dan wekelijks op vrijdag een daguitstap gepland”, zegt schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V). Zo komt er onder meer een uitstapje bij naar Toverland op 20 juli.

Naast die daguitstapjes voor 6- tot 12-jarigen zijn er opnieuw tal van dagactiviteiten die net als vorig jaar ingedeeld worden in drie leeftijdscategorieën: (6+, 8+ en 10+). Deze zomer is er keuze uit onder meer fruitbrochettes maken (6+), reuzenmeccano (8+), robots animeren (8+) en dronepiloot worden (10+).

De activiteiten zijn gespreid over vijf van de zeven locaties. “En naast het aanbod voor de 6- tot 12-jarigen hebben we ook nog een apart kleuteraanbod. Voor hen staan er op het Kwibusplein in basisschool De Tandem (Sint-Kruis, red.) leuke kook-, sport en spelactiviteiten op het programma”, aldus Demon.

De uitbreiding in het Kwiplus-aanbod komt er volgens de schepen omdat vorige zomer alle daguitstappen zo goed als volzet waren. “Op de zeven verschillende speellocaties bereiken we tijdens de zomermaanden meer dan drieduizend kinderen. Vakantiewerking Kwibus blijft dus enorm populair in Brugge”, klinkt het. De nieuwe Kwiplusbrochure valt deze week bij 4.200 gezinnen in de bus, de kleuterbrochure wordt eind april verdeeld via de scholen.

(WK)

Inschrijven kan vanaf 9 mei via www.jeugddienstbrugge.be/kwiplus

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier