UNIZO West-Vlaanderen countert vakbondsbetoging

Dinsdag protesteren de vakbonden, waardoor de Sint-Jorisschool haar uitstap naar de politieke instellingen in Brussel in het water ziet vallen. UNIZO West-Vlaanderen biedt de leerlingen naar eigen zeggen een alternatief. © Daniel Rys
Redactie KW

Op dinsdag 24 mei protesteren de vakbonden tegen de regeringsmaatregelen in de vorm van een algemene betoging in Brussel. De Sint-Jorisschool uit Menen ziet hierdoor een bezoek aan de verschillende politieke instellingen in de hoofdstad in het water vallen. UNIZO West-Vlaanderen biedt de Meense scholieren nu een alternatief programma aan. Op hun eigen school.

Op 24 mei stond voor een 100-tal leerlingen van de Sint-Jorisschool uit Menen een bezoek aan politiek Brussel op de agenda. De vakbondsactie en algemene betoging zorgt er volgens UNIZO West-Vlaanderen voor dat alle voorbereidingen en de uitstap zelf geschrapt moeten worden. Daarom biedt de zelfstandigenorganisatie een “positief en creatief alternatief” en trekt UNIZO naar de school zelf waar de jongeren een namiddag lang warm gemaakt zullen worden voor het ondernemerschap.

Vanaf 14 uur dinsdagnamiddag voorziet UNIZO West-Vlaanderen dus een aangepast programma voor de Meense scholieren. Zo zal UNIZO-directeur Frederik Serruys in eerste instantie het sociaal overleg en de algemene betoging inkaderen. Daarna komt Joost Verbeest, account manager van UNIZO spreken over wat ondernemerschap nu eigenlijk inhoudt.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier