Unieke opleidingen: Sportjournalistiek en Mobile Game Production

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Howest pakt vanaf september uit enkele nieuwe opleidingen. De West-Vlaamse hogeschool gaat vanaf volgend academiejaar een traject sportjournalistiek aanbieden. Daarvoor strikte de school nationale spelers als Sammy Neyrinck en Hans Vandeweghe. Daarnaast start men ook met een bachelor Mobile Game Production, uniek in Europa.

Howest biedt mensen die een carrière in de sportjournalistiek ambiëren vanaf volgend jaar een specifieke opleiding. In september gaat de hogeschool een traject binnen de bachelor journalistiek aanbieden. Bekende namen als Sammy Neyrinck (Sporza), Hans Vandeweghe (De Morgen) en Nicolas De Brabander (Woestijnvis) hebben al toegezegd om colleges te geven. Naar verluidt wordt ook wielerman Renaat Schotte aan dat lijstje toegevoegd.

Moeilijkste journalistiek

“Binnen het nieuwe traject wordt alles veel dieper en uitgebreider uitgewerkt”, vertelt Sammy Neyrinck. “We willen de studenten de wapens voor de veranderingen in de sport leren kennen.” Vanuit de dagelijkse praktijkervaring van de docenten, leren de studenten hoe de wereld van de sportjournalistiek concreet draait.

Volgens Hans Vandeweghe is de sportjournalistiek de moeilijkste journalistiek die er is en ook Sporza-reportagemaker Sammy Neyrinck ziet een evolutie. “Makkelijker wordt het er niet op.” “Trajectcoördinator Bregt Vermeulen werkt het traject uit tot dé sportjournalistieke opleiding in Vlaanderen. Daarmee vult hij een gat in de markt”, vertelt Nicolas De Brabander. “Mensen met ambities weten nu waar ze terecht kunnen.”

Uniek in Europa

Howest gaat naast grote broer Digital Arts and Entertainment, ook een bachelor Mobile Game Production aanbieden. Mobiele games nemen stilaan een sleutelpositie binnen de gamingwereld in. De Kortrijkse hogeschool wil daarop inspelen met een opleiding die design, programmeren en business skills combineert. De opleiding is uniek in België én Europa. Omwille van het globale karakter van de gamingindustrie gaat het om een Engelstalig traject.

Tot slot krijgt ook de opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen twee nieuwe trajecten. Met Actief Leven & Gezondheid en Voeding & Gezondheid wordt de focus op het preventieve in plaats van het curatieve gelegd. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier