Uniek in West-Vlaanderen: de indoorrolschaatsbaan van Waregem

Kurt Cardoen en Louisa Beyls openen De Muppet op woensdag 11 juni. (Foto ED) © Kurt Cardoen en Louisa Beyls openen De Muppet op woensdag 11 juni. (Foto ED)
Redactie KW

Vertier op vier wielen voor jong én iets minder jong… Zaakvoerders Kurt Cardoen en Louisa Beyls gaan de nostalgische toer op met hun indoorrolschaatsbaan De Muppet in de Marcel Windelsstraat 40, het pand waar vroeger dierenspeciaalzaak Animalia gevestigd was.

Met hun discorolschaatsbaan mikken Izegemnaren Kurt Cardoen (45) en Louisa Beyls (40) hoofdzakelijk op kinderen van 7 tot 15 jaar. “Wie net te oud is voor een indoorspeelplein maar nog te jong is om echt uit te gaan, is welkom om in De Muppet te komen rolschaatsen”, steekt Kurt Cardoen ook zaakvoerder van Dakwerken Cardoen van wal.

De Muppet is open op woensdag, zaterdag en zondag en per dag vinden er twee sessies plaats: van 14 tot 16.30 uur en van 17 tot 19.30 uur. “We organiseren bewust twee aparte sessies omdat we met De Muppet geen alternatief willen zijn voor een namiddag kinderopvang”, klinkt het. Reserveren is een must en dan vooral uit praktisch oogpunt. “Van elke schoenmaat hebben we tien à vijftien paar rolschaatsen in voorraad. Door op voorhand te reserveren willen we voorkomen dat kinderen ontgoocheld weer naar huis moeten omdat er geen rolschaatsen meer beschikbaar zijn in hun maat.”

Per sessie zijn zestig personen toegelaten. Je betaalt 10 euro voor een sessie van 2,5 uur, inclusief de huur van de rolschaatsen. Breng je zelf rolschaatsen mee, dan krijg je 2 euro korting. “Maar alleen de ouderwetse rolschaatsen met vier wieltjes zijn toegelaten”, vertelt Louisa Beyls. “Geen skeelers, step of skateboard. Het is niet de bedoeling om om ter snelst een rondje rond de baan af te leggen, maar om in een leuke sfeer te dansen op vier wieltjes.”

Verjaardagsfeestjes

Wie in De Muppet komt rolschaatsen, kan ook muziek aanvragen. “Via een app kan men de playlist raadplegen en een nummer kiezen”, zegt Kurt Cardoen. “Dat kan muziek van K3 of discohits zijn, alles wat kindvriendelijk in de oren klinkt.”

Met De Muppet mikken de zaakvoerders in de eerste plaats op kinderen, maar ook de iets rijpere ‘jeugd’ is ook welkom. “De tweede sessie op zaterdag- en zondagavond zal wellicht een iets ouder publiek aanspreken en we zijn ook van plan om op vrijdagavond af en toe een thema-avond te organiseren. Denk maar aan een ladiesnight of een Abba-avond…”

Ouders die graag een oogje in het zeil houden, kunnen in de loungebar of op het gloednieuwe buitenterras toekijken. Er is ook de mogelijkheid om achteraan in de zaal verjaardagsfeestjes te organiseren. (ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier