UGent koopt eerste eigendom in West-Vlaanderen in Kortrijk

14/04/17 om 08:59 - Bijgewerkt om 08:57

Net voor de stad Kortrijk toelating gaf aan Howest voor het gebruik van de verharde oppervlaktes van houthandel Lagae als parkeerzone keurde de raad van bestuur van UGent de aankoop van een stuk grond van Howest op een deel van de site van diezelfde houthandel goed.

"De beslissing voor de aankoop illustreert het engagement van UGent in de provincie West-Vlaanderen", aldus Carl Devos van UGent. Howest kocht de gronden van Houthandel Lagae om er parking te voorzien voor studenten en personeel, maar ook voor de buurtbewoners. Volgens Arne Vandendriessche, schepen van Gebouwen in Kortrijk, werd de aangevraagde bouwvergunning van Howest aangevochten door de buurt, omdat de buurtbewoners vreesden dat de studenten de bestaande parkeerplaatsen zouden innemen. "Daarom staat er in de bouwvergunning dat er parking moet worden voorzien op de terreinen van Houthandel Lagae. Het is niet de bedoeling om de druk te verhogen in en rond de Magdalenastraat en de Graaf Karel de Goedelaan...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!