Tweede editie Nederlands leren op school is een groot succes in Kuurne

30/08/16 om 13:16 - Bijgewerkt om 13:16

Het gemeentebestuur en het sociaal huis Kuurne geven een taalbad Nederlands voor ouders en kinderen.

Tweede editie Nederlands leren op school is een groot succes in Kuurne

Met het project Brede School Plus werd een tweede editie georganiseerd van Nederlands leren op school. Ouders met kinderen in GO! De Boomgaard en de gemeentelijke Centrumschool konden vijf halve dage Nederlandse les volgen. De provincie West-Vlaanderen ondersteunt het project.

Bram Deloof, OCMW-voorzitter (N-VA) : "We vinden het belangrijk om in te zetten op integratie. Met deze lessenreeks krijgen ouders de kans om hun Nederlands te oefenen en te verbeteren. Tegelijk leren de ouders de schoolomgeving beter kennen en wordt het belang om kinderen te laten deelnemen aan onderwijs extra in de verf gezet. Opvallend was de grote interesse bij ouders die werden aangesproken. In totaal werden zestien ouders ingeschreven en 32 kinderen."

Sofie Van der Elst, ouderbrugfiguur : "Er is veel interesse bij de ouders om Nederlands te leren. Voor de kinderen is het een goede opfrissing, vijf dagen voordat de school opnieuw begint. In spelvorm oefenen ze hun Nederlands."

Voor de kinderen stonden leuke taalstimulerende spelletjes op het programma. De allerkleinsten worden opgevangen door medewerkers van de Gezinsbond en PWA Kuurne. De lessen verlopen in samenwerking met talencentrum Le Crayon.

(IC/WD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!