Twee scholieren uit Sint-Kruis nu al zeker bij de tien beste jonge ‘public speakers’ van het land

Redactie KW

Zowel Emilie Victor als Jonathan Arts hebben het tot de finale van de BBC And Telenet Public Speaking Awards 2014 geschopt.

De tien finalisten die het tegen elkaar opnemen in de finale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards 2014 zijn gekend. Vier meisjes en zes jongens zullen tijdens de finale op 26 april in Schelle strijden voor de titel van ‘Best Public Speaker van België’. De winnaar vertegenwoordigt op 15 en 16 mei de Belgische driekleur tijdens de ‘International Public Speaking Competition 2014’ (IPSC) in Londen. Ook finalisten Emilie Victor en Jonathan Arts van het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis zullen strijden voor de titel.

De BBC and Telenet Public Speaking Awards is een wedstrijd die jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans geeft om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen die jongeren van vandaag bezig houden. Tijdens de ochtend van de finale zullen de tien kandidaten een keuze maken uit drie onderwerpen waarover ze na vijftien minuten voorbereiding een speech brengen die drie minuten moet duren. Na de middag brengen ze hun eigen speech van vijf minuten die ze ook tijdens de vorige rondes gaven, gevolgd door een vragenronde. Beide onderdelen worden door de jury in rekening gebracht. De totaalscore bepaalt wie de winnaar wordt.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier