Twaalf lagere scholen uit middenkust fusioneren straks tot scholengroep De Zeemeeuw

Rechtstaand vooraan links de drie voorzitters van de respectievelijke inrichtende comités van de 12 scholen. V.l.n.r. Peter Verbeke, Dirk Lamote en Luc De Baene. Op de schoolbanken directieleden van de diverse scholen en leden van de inrichtende comités. © ML
Redactie KW

Twaalf vrije katholieke lagere scholen uit Oostende en Middelkerke besloten om samen de scholengroep De Zeemeeuw te vormen.

De drie voorzitters van de inrichtende machten van het lager en kleuteronderwijs van de zes lagere scholen van het Oostendse O.-L.-V.-College, van de vier vrije basisscholen van Middelkerke en van de twee scholen van het katholiek buitengewoon onderwijs tekenden zopas een overeenkomst tot engagement om binnen de eerste twee jaar de drie raden van bestuur van de respectievelijke scholen samen te smelten tot één bestuur onder de naam De Zeemeeuw. Scholengroep De Zeemeeuw wordt dan één groep die twaalf basisscholen vertegenwoordigt in de regio Oostende- Middelkerke. De groep zal dan ca. 240 leerkrachten en 2600 leerlingen vertegenwoordigen.

In een tweede fase hoopt De Zeemeeuw dat nog eens zes andere vrije katholieke basisscholen zich bij de scholengroep aansluiten.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier