Torhoutse school opent 'buddyhuisje' waarin leeftijdsgenoten zelf bemiddelen bij conflicten

13/02/17 om 17:10 - Bijgewerkt om 17:09

Basisschool Eureka in Torhout heeft maandag 13 februari het 'Buddyhuisje' geopend. Het werd gemaakt door leerlingen houtbewerking van het atheneum Eureka.

Torhoutse school opent 'buddyhuisje' waarin leeftijdsgenoten zelf bemiddelen bij conflicten

Enkele vrolijke leerlingen gaan alvast even op verkenning. Bij hen zien we ook leerkrachten Kris Sinnaeve en Koen Deschuyter van de afdeling houtbewerking. © GF

Vanaf vandaag kunnen de leerlingen van basisschool Eureka terecht in hun nieuwe 'Buddyhuisje'. In dit huisje, gemaakt door de leerlingen houtbewerking van atheneum Eureka, zullen conflicten opgelost worden door middel van peer mediation.

"Peer mediation is een methode waarbij kinderen en jongeren als bemiddelaar tussenbeide komen bij conflicten van leeftijdsgenoten", zegt directeur Cindy Cottenjé. De bemiddelende leerlingen treden niet op als scheidsrechters en oordelen dus niet, ze brengen de communicatie tussen de ruziënde leerlingen weer op gang en laten hen zo zelf oplossingen zoeken. "Door leerlingen elkaar in die zin te laten ondersteunen, ontwikkelen ze belangrijk sociale vaardigheden. De leerlingen krijgen meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld omdat ze hun eigen conflicten leren oplossen", vult Cindy Cottenjé aan.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!