Torhouts jeugdhuis heet voortaan De Troubadour

Voor het laatst bij De Closjard in de Rijselstraat : v.l.n.r. Manuel Meyfroot, Ilja Wostyn, Wouter Lips, Friese Landuyt, Janne Lips en Wouter Vandaele. © Foto JS
Johan Sabbe

De kogel is door de kerk. Het Torhoutse jeugdhuis De Closjard heeft een nieuwe naam : De Troubadour. De naamsverandering komt er naar aanleiding van de verhuizing naar een nieuw pand.

Het bestuur van het jeugdhuis nodigde ‘s avonds op tweede kerstdag iedereen uit om voor de allerlaatste keer in het vertrouwde gebouw in de Rijselstraat iets te komen drinken en herinneringen aan vroeger op te halen. Tijdens die slotavond werd de nieuwe naam De Troubadour bekendgemaakt. De jongeren konden kiezen tussen De Medeklinker, De Mengeling en De Troubadour. Ze opteerden voor de meest aannemelijke naam ter vervanging van De Closjard.

Nieuw onderdak in Zuidstraat

De opening van het nieuwe onderdak in het vroegere café Den Heksenketel in de Zuidstraat is voorzien op vrijdag 5 februari. Dat pand is door de eigenaars grondig gerenoveerd, maar er is nog werk aan de winkel. Zo is het plafond nog niet aangebracht en moet er een sas aan de voordeur komen. Waarna het schilderen van het interieur kan starten.

Begin mei 1981 werd in de Rijselstraat De Closjard als jeugdcafé opgericht. Eind november 1996 volgde de officiële erkenning als jeugdhuis. Nu valt het doek en is De Troubadour geboren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier