Torhout is ingestapt in het online project Kinderopvangwijzer

Delegaties van de opvanginitiatieven bij de voorstelling van de website Kinderopvangwijzer. Zittend uiterst rechts het nieuwe diensthoofd Kinderopvang Adel Vandenbussche en naast haar schepen Rita Dewulf. © Foto JS
Johan Sabbe

Kinderopvangwijzer is een website met een gebruiksvriendelijk overzicht van alle kinderopvanginitiatieven in de gemeenten die zijn aangesloten, hoofdzakelijk uit Oost- en West-Vlaanderen.

De website bevat alle plaatselijke kinderopvanginitiatieven, zowel de voorschoolse (van de geboorte tot 3 jaar) als de buitenschoolse (van 2,5 tot 12 jaar). De (toekomstige) mama’s en papa’s kunnen dankzij de website vlotter op zoek gaan naar vrije plaatsen die aansluiten bij de specifieke opvangbehoeften voor hun kinderen.

“Veel ouders hebben al ondervonden dat het zoeken naar geschikte kinderopvang niet vanzelfsprekend is”, zeggen schepen van Kinderopvang Rita Dewulf en het nieuwe diensthoofd Kinderopvang Adel Vandenbussche. “Het aanbod is heel divers en tot nu toe moest je vaak diverse mails sturen en/of telefoontjes plegen om zicht te krijgen op de vrije plaatsen. Dankzij het Torhoutse onderdeel van de website Kinderopvangwijzer is dat vanaf nu verleden tijd. De site Kinderopvangwijzer is een meerwaarde voor het bekendmaken van alle Torhoutse kinderopvanginitiatieven. Voor de jonge ouders wordt het zoeken naar kinderopvang plots beduidend gemakkelijker dan vroeger.”

Met recente informatie

“Om Torhout een plaats op Kinderopvangwijzer te geven, hebben we met de stad 850 euro geïnvesteerd in de aanmaak van de nieuwe applicatie”, aldus schepen Dewulf. “Daarnaast voorzien we een jaarlijks budget van ongeveer 425 euro voor het onderhoud en het updaten van de webpagina’s.”

Vorige week donderdag zijn de verantwoordelijken van de verschillende Torhoutse kinderopvanginitiatieven in het computerlokaal van het Oud-hospitaal Ten Walle bijeengekomen voor een demonstratie van de website. Tegelijk werden de gegevens per opvanginitiatief ingevoerd, zodat dit voor de bevolking belangrijke project gelanceerd kon worden met de meest recente informatie.

Er kon ook kennisgemaakt worden met Adel Vandenbussche, die sinds half januari de nieuwe coördinator van de stedelijke buitenschoolse kinderopvang Jabedabedoe en Skoebidoe geworden is. Ze staat in de genoemde initiatieven aan het hoofd van een team bestaande uit twaalf begeleidsters (kinderverzorgsters en opvoedsters) en een administratief medewerker. Adel werd na een selectieprocedure aangeworven.

www.kinderopvangwijzer.be/torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier