Toon je de technisch beste voetballer op het pannaveld in Roeselare

Thibault Vandenbussche, Wobbe Denys, Sven Lugghe en Stef Platteeuw organiseren Panna Heroes op het Stationsplein. (Foto JT) © (Foto JT)
Redactie KW

Vier jonge studenten van Howest Brugge organiseren op zaterdag 28 april de eerste editie van #vanRSL Panna Heroes. Deze organisatie kadert in hun opleiding Sport & Beweging. Ze moeten voor het vak sport business project een evenement organiseren en de sportievelingen kozen voor een pannatornooi op het Stationsplein.

Wobbe Denys, Thibault Vandenbussche, Sven Lugghe en Stef Platteeuw volgen allen het tweede jaar Sport & Beweging aan de Howest Brugge. Tijdens hun eerste opleidingsjaar kregen ze de theoretische uitleg over het organiseren van een evenement, dit schooljaar gaat het om de concrete uitwerking ervan. “We kwamen al snel tot de conclusie dat we iets rond voetbal wilden doen”, opent Stef Platteeuw.

Ontbrekend

“Aanvankelijk dachten we aan een tornooi beachsoccer maar al snel bleek dat dit financieel en logistiek moeilijk te rijmen viel. Toen stapten we zelf naar stad Roeselare met de vraag wat er in Roeselare nog ontbreekt en toen kwamen we terecht bij het pannatornooi. Er staat nog maar net een sportkooi op het Stationsplein dus dat is zeker handig meegenomen.” Bij een pannatornooi spelen twee ploegen van twee spelers tegen elkaar. Wanneer je de bal door de benen van de tegenspelers speelt, behaal je een panna. Je kunt ook gewone doelpunten scoren. De keuze voor een voetbalactiviteit valt logisch te verklaren want zowel Sven (Dosko Beveren), Stef (doelman bij Hooglede, volgend seizoen Veldegem) en Thibault (KM Torhout) spelen bij een eerste ploeg. Wobbe houdt het bij skateboarden, surfen en fitness.

Animatie

“In de voormiddag mikken we op jongeren tussen 10 en 15 jaar”, gaat Sven verder. “We hopen op een 30 deelnemers. Er wordt dan gestreden in poules, vervolgens komt er een knockout-fase en uiteindelijk een finale. In de namiddag hetzelfde principe maar dan voor 16-jarigen en ouder. De toegang is gratis en sowieso wordt het een goedgevulde dag met veel animatie. Zo komt dansschool Dançar optreden, zijn er freestylers, graffitispuiters, een skateramp en een springkasteel aanwezig. Hopelijk komen toevallige passanten ook eens een kijkje nemen. Er is ook catering voorzien.”

“De inschrijving bedraagt 10 euro per ploeg”, aldus Thibault.

“Alle opbrengsten gaan naar de Act of grace foundation in Kenia. Dit project helpt voornamelijk weeskinderen en ze willen een zorgcentrum bouwen met daar een voetbalveld naast. Op deze manier hopen we ons steentje te kunnen bijdragen en verder natuurlijk ook te slagen in onze schoolopdracht.” (JT)

Alle informatie over en inschrijven voor het evenement vindt u terug op www.vanrslpannaheroes.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier