Toekan laat kinderen op een speelse manier omgaan met het Nederlands

Redactie KW

Het project richt zich op Kortrijkse kinderen tussen negen tot twaalf jaar die nood hebben aan taal stimulerende activiteiten.

Vzw AjKo en medialab Quindo lanceren Toekan, een nieuw project rond taalstimulering in de vrije tijd. Op een speelse manier gaan de kinderen aan de slag met taal. Daarnaast ontwikkelen ze de vaardigheden om zelf media te maken. Bovendien worden de kinderen ook wegwijs gemaakt in het Kortrijkse vrijetijdsaanbod zoals vzw AjKo, Quindo of de Kortrijkse bibliotheek.

Tom Verhelst, coördinator vzw AjKo : “Het project Toekan is gegroeid vanuit de zomerschool. De kinderen zijn op een laagdrempelige manier bezig met het Nederlands en hun taalachterstand wordt weggewerkt.”

Broos Claerhout, jeugd- en vrijwilligerswerker Quindo : “Het project bestaat uit vier verschillende reeksen. Per reeks wordt er met één Kortrijkse school samengewerkt. De brugfiguren selecteerden vanuit de scholen de kinderen die het meeste nood aan dit project hebben. Eind mei volgt een algemeen toonmoment waar de resultaten van de vier reeksen voorgesteld worden.”

In het Fatimaklooster in Heule was er op vrijdag 12 februari een toonmoment waar de kinderen van school De Kransvijver hun drie gemonteerde filmpjes, die ontstonden uit de eerste reeks Kortrijk in Beeld, lieten zien.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier