Toch nog ochtendfuif in Roeselare voor Dag van de Jeugdbeweging

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Honderden jongeren verzamelden vrijdagochtend op het Polenplein in Roeselare voor de ochtendfuif naar aanleiding van de Dag van de Jeugdbeweging. Aanvankelijk zag het er naar uit dat de dag niet meer georganiseerd zou worden wegens geen kerntaak, maar daar bracht de Jeugdraad verandering in.

Bij het opstellen van het kerntakendebat in Roeselare bleek de organisatie van een evenement zoals de Dag van de Jeugdbeweging geen prioriteit meer voor de stad Roeselare. Die hoogdag voor de jeugdbewegingen werd in de Rodenbachstad telkens gevierd met een fuif en ontbijt in alle vroegte, vorig jaar nog met live uitzending van Studio Brussel. “Dat wilden we niet verloren laten gaan”, vertelt Bjorn Van Neste, voorzitter van de Jeugdraad.

“Daarom beslisten we om zelf voor de organisatie te kijken, samen met enkele sponsors. Dat is gelukt, waardoor we vrijdagochtend toch een fuif konden aanbieden aan de honderden jongeren die lid zijn van een jeugdbeweging. We zijn blij dat we deze traditie in ere konden houden”, aldus Bjorn. De muziek werd voorzien door Dj TDB, er was ook dit jaar een lekker ontbijt. Om 8.15 uur ging de stekker er echter onverbiddelijk uit, want dan weerklonk de schoolbel.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier