Tiziano (7) neemt klasgenootjes mee op bezoek op cruiseschip ‘waar papa werkt’ in Zeebrugge

Redactie KW

De kindjes van het eerste, tweede en derde leerjaar van basisschool De Ark in Middelburg mochten vrijdag aan boord van het cruiseschip Eurodam, dat aangemeerd lag in Zeebrugge.

De vader van Tiziano, de Nederlandse Marco Van Belleghem, werkt als Hotel Director op het cruiseschip en is daardoor telkens lange periodes weg van huis. Hij verblijft afwisselend vier maanden op het schip en twee maanden thuis. Vandaag mocht hij zijn zoon terug in de armen sluiten, en dat in het bijzijn van Tiziano’s klasgenootjes.

Unieke ervaring

Voor de jongens en meisjes van het schooltje in Middelburg was het een unieke ervaring om het 285 meter lange cruiseschip te bezoeken. Voor Tiziano helemaal niet, want voordat hij twee jaar geleden met zijn mama en papa in Middelburg ging wonen, leefde Tiziano ongeveer vijf jaar met zijn ouders aan boord van het cruiseschip New Amsterdam (Holland America Line). Zijn Britse mama Karen Thorley was er verantwoordelijk voor de Shore Excursions, de uitstappen die passagiers maken in de verschillende aanlegplaatsen van het cruiseschip.

Het gezin heeft zich intussen helemaal gesetteld in Middelburg. Mama Karen heeft een bedrijf opgericht dat mensen rekruteert voor een job aan boord van cruiseschepen, Tiziano gaat er met plezier naar school en voor de papa is het de ideale thuisbasis

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier