Timothy Vanpoucke uit Oostende wint Cera Award

Timothy Vanpoucke, student toegepaste informatica aan Hogeschool VIVES campus Kortrijk, heeft een Cera Award gewonnen. © GF
Redactie KW

Timothy Vanpoucke, student toegepaste informatica aan Hogeschool VIVES campus Kortrijk, heeft een Cera Award gewonnen.

VIVES ondertekende als één van de eerste drie Vlaamse Hogescholen een engagementsverklaring om nauwer samen te werken met Cera Award. De jury van de Cera Award wil de technische studenten erkennen voor hun creatieve, communicatieve en sociale vaardigheden en engagement. Timothy Van Poucke maakte voor Mariënstede uit Dadizele ‘Tip top getypt’, een module waarmee de gebruikers, personen met een handicap, zelfstandig en zonder fouten de tekst kunnen invoeren voor hun krantje Skoebidoe. Mariënstede is een tehuis voor personen met een beperking.

Minder hulp van begeleiders

‘Tip top getypt’ bespaart de begeleiders extra werk en, minstens even belangrijk, draagt ook bij tot een positief zelfbeeld van de gebruikers. Zij moeten nu minder de hulp van begeleiders inroepen. Timothy werkte samen met een multidisciplinair Care Full Technology team aan dit project. De jonge informaticus programmeerde maar was vooral verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie in zijn studententeam.

Vijftien andere erkenningen

Naast Timothy kregen nog vijftien andere studenten een Cera Award. Ook de Senior Cera Award en de Organisatie Cera Award werden uitgereikt, erkenningen voor respectievelijk een werkende ingenieur, of wetenschapper die inspireert door maatschappelijk engagement en een social profitorganisatie die qua technologische innovatie een voorbeeld is voor de sector. De Senior Cera Award 2015 ging naar fysicus-ondernemer Alain De Keyser die werkt aan rugklachten in de zorg, de Organisatie Cera Award naar Dienstverleningscentrum Heilig Hart uit Deinze.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier