Tien vrije basisscholen aan de middenkust fusioneren op 1 september

We zien de leden van de Raad van Bestuur en de schooldirecties van tien vrije basisscholen uit Oostende en Middelkerke die samen als vzw De Zeemeeuw hun krachten bundelen. © ML
Redactie KW

Op 1 september bundelen de zes Oostendse basisscholen van het Onze-Lieve-Vrouwecollege de krachten met de vier basisscholen uit Middelkerke als vzw De Zeemeeuw.

“De scholen blijven hun eigenheid en volledige autonomie in zake pedagogische en didactische aanpak behouden“, zegt Fernand Jonckheere, voorzitter van de nieuwe overkoepelende raad van bestuur die uit elf leden bestaat en maandelijks met een afvaardiging van de schooldirecties zal vergaderen. “De strategische, financiële en logistieke opdrachten behoren tot de taken van de nieuwe Raad van Bestuur. Zo ontlasten we de directies van de vele zorgen inzake het onderhoud en financiering van gebouwen en de bijhorende administratie.”

Op 1 januari 2018 is de volledige fusie rond als ook de huidige vzw Kaboog uit Middelkerke, met twee vrije basisscholen buitengewoon onderwijs en één vrije secundaire school buitengewoon onderwijs, aansluit. Op dat moment zal de vzw De Zeemeeuw circa 3.000 leerlingen en 280 personeelsleden vertegenwoordigen.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier