Tien jaar speelplezier in de Arendswijk

© FOTO LOO
Redactie KW

Tien jaar geleden startte de Arendswijk met een eerste speelstraat. Wat toen begon als een pilootproject is uitgegroeid tot een fenomeen in heel Harelbeke. Negen straten in negen verschillende wijken organiseren nu zo’n speelstraat.

Buurtwerk Arendswijk is gegroeid uit een groep enthousiaste vrijwilligers, grotendeels bewoners van de Arendswijk. Na enkele verkennende gesprekken werd besloten om op 4 december 2002 Sinterklaas uit te nodigen in het toenmalige Labruske. “We hebben toen ook een rondvraag georganiseerd waardoor de mensen hun zegje konden doen omtrent het organiseren van activiteiten”, vertelt secretaris Jef Van den Broucke. “Daaruit bleek dat er toch wel nood was aan diverse activiteiten zodat mensen konden samenkomen voor een gezellige babbel of een ontspannende namiddag.” Na elf jaar actieve werking kan de groep terugblikken op diverse organisaties zoals de paaseierenraap, het sinterklaasfeest, het seniorenfeest, de barbecue, de halloweentocht, winterleute en de speelstraat. Ook dit jaar organiseert buurtwerk Arendswijk een speelstraat op het Koning Leopold III-plein. Nog tot en met 5 juli en van 7 tot en met 11 juli kan de jeugd er terecht voor een gekke fietsennamiddag, knutselnamiddag, sportnamiddag, kinderrommelmarkt en nog vele andere activiteiten, die telkens van 13 tot 19 uur plaatsvinden.

Navolging

Intussen heeft de speelstraat op meerdere wijken in Groot-Harelbeke navolging gekregen. Zo organiseert wijkcomité Voske een speelstraat op 4 juli van 16 tot 19 uur. Ter Perre Harelbeke van 4 tot en met 7 juli van 14 tot 18 uur. ‘t Mauruske Bavikhove maakt plaats vrij van 21 tot en met 25 juli van 13 tot 20 uur en de Vooruitgangstraat Harelbeke van 21 tot en met 26 juli van 13 tot 19 uur. Wijk Hermitage Stasegem gaat van start op 21 juli en eindigt op 3 augustus, telkens van 13 tot 20 uur. Hoog Hemelrijk Bavikhove zet de straat af van 3 tot 17 augustus van 13.30 tot 20 uur en Vierschaar Bavikhove van 13 tot 20 uur van 25 tot 29 augustus. In de Vrijheidsstraat is er van 13.30 tot 18 uur speeltijd op 17 en 29 juli en 4 en 7 augustus. Wie vragen heeft over een speelstraat kan terecht bij de jeugddienst op 056 73 34 80.

(PVH-foto LOO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van 4 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier