Tieltse vakantiewerking Babbeloe krijgt toch een vervolg ondanks besparingen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Dankzij de samenwerking van OCMW, stadsbestuur en VOC Opstap kan ook in 2014 een Babbeloe-Vakantiewerking aangeboden worden aan kinderen en tieners met een beperking. Vier weken lang zetten moni’s zich in om kinderen te laten spelen op hun eigen tempo en in een aangepaste omgeving.

“Besparingsmaatregelen dreigden eind 2013 roet in het eten te strooien”, stelt OCMW-voorzitter Guido Mehuys. “Het OCMW nam de financiële fakkel van de Stad over en maakte een budget vrij voor de Babbeloe, die kan rekenen op een forfait van 500 euro en 75 euro per deelnemer. De OCMW-collega’s uit de omliggende gemeenten hebben zich akkoord verklaard om hun bijdrage te leveren als kinderen uit hun gemeenten zich in Tielt inschrijven. De Stad biedt de Godelieveschool als locatie aan en VOC Opstap staat in voor coördinatie en praktische organisatie.”

“Wij voorzien een vrijwilliger per drie deelnemers”, legt Benjamin Schatteman uit. “Monitoren en monitrices zijn nog altijd welkom. Er is een informatieve instapdag en de moni’s krijgen een forfaitaire vrijwilligersvergoeding. Zij nemen de kinderen op sleeptouw tijdens activiteiten in een aangepaste omgeving, maar brengen hen ook in contact met de reguliere speelpleinwerking op Watewy en gaan op stap naar de markt, de bib of het park.”

Info en inschrijvingen bij De Kloef-VOC Opstap (051 40 15 57, dekloef@vocopstap.be), open op woensdag van 14 tot 19 uur. Kandidaat-moni’s melden zich bij Jeugdwerk VOC Opstap, Bollenstraat 25 in Roeselare (051 20 65 59 of jeugdwerk@vocopstap.be), open op woensdag van 14 tot 19 u. en op vrijdag van 14 tot 18 uur.

(ART – foto RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier