Tieltse Jeugdboekenmaand afgesloten met groot Knikkerfeest

De Jeugdboekenmaand werd afgesloten met een groots Knikkerfeest. © foto WM
Redactie KW

De bibliotheek van Tielt had zich tijdens deze jeugdboekenmaand het doel gesteld om met alle Tieltse kinderen samen 500 kg boeken te lezen. Nadat alle boeken die de afgelopen maand werden ingeleverd zorgvuldig waren gewogen, kon men op 30 maart afklokken met het mooie getal van 550kg gelezen boeken.

Als je weet dat het gemiddelde gewicht van een boek ongeveer 300 gram is betekent dit dat er deze maand in Tielt bijna 1900 boeken gelezen zijn door de jongste bezoekers van de bibliotheek. Een resultaat waar het voltallige bibliotheekteam zeker trots op is. De kinderen zelf werden natuurlijk ook extra beloond voor al hun leesijver. Via een spaarkaartsysteem kregen ze per gelezen kilo boeken een zakje van 5 knikkers.

De Jeugdboekenmaand werd afgesloten met een heus slotfeest: ‘Het Grote Knikkerfeest’. Kinderen konden er hun volle spaarkaarten komen inruilen voor een bolleket. Kinderen die er niet bij konden zijn, mogen trouwens nog de hele paasvakantie langskomen om volle spaarkaarten in te ruilen.

Op het Grote Knikkerfeest waren ook de Boutique Madammen van de partij om de boel op te vrolijken met hun onbegrensde enthousiasme. Ze oefenden samen met de kinderen een knikkerlied in, er werd een knikkerverhaal geschreven en er werd een heuse miss & mister Knikker verkozen. Verspreid over de hele ochtend mocht de Tieltse Bibliotheek 80 à 90 kinderen ontvangen om enthousiast met hun knikkers aan de slag te gaan met de spelletjes die in de bibliotheek opgesteld stonden. Het was dit jaar dan ook een erg succesvolle editie. Kinderen, ouders, Boutique Madammen en de bibmedewerkers waren unaniem heel tevreden.

(WM – foto WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier