Thomas Schaubroeck uit Roeselare wint publieksprijs Eos Pipet

Thomas Schaubroeck won de publieksprijs bij Eos Pipet 2015, een prestigieuze wetenschapsaward. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Thomas Schaubroeck won afgelopen weekend de publieksprijs op Eos Pipet 2015, de jaarlijkse award voor de meest beloftevolle jonge onderzoeker van het afgelopen jaar in Vlaanderen.

Thomas Schaubroeck uit Roeselare was afgelopen weekend een van de vijf kanshebbers voor de Eos Pipet, de meest prestigieuze prijs voor beloftevolle jonge onderzoekers in Vlaanderen. De prijs van de jury won hij niet, maar de publieksprijs mocht hij wel mee naar huis nemen. Die gaat vooral gepaard met heel wat eer, een bevestiging van het goede werk.

Hij werd in de eerste plaats genomineerd omwille van het onderzoek dat hij uitvoerde tijdens zijn doctoraatstudies. Hij deed daarbij onderzoek naar de gezondheidswinst van bossen. Thomas berekende dat grove dennen in Vlaanderen jaarlijks zo’n 260 ton fijn stof uit de lucht halen. “Het kan daarom interessant zijn om grove dennen te hebben nabij bronnen van fijn stof, zoals bijvoorbeeld snelwegen of het havengebied van Roeselare.”

Vooral de nominatie voor de award was een hele eer en bracht heel wat extra publiciteit teweeg. Thomas behaalde zijn doctoraat in september 2014, sindsdien is hij als doctor-assistent aan de slag.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier