Ter Sterre in Moorslede geeft planten een nieuw leven in eigen plantenasiel

© Jan Stragier
Redactie KW

Het eerste plantenasiel in West-Vlaanderen, naar het voorbeeld van dat in Antwerpen, werd deze voormiddag officieel geopend. Dit sterk vernieuwende project in deze BuSo-school krijgt ruime financiële steun van het provinciebestuur.

Als school voor buitengewoon secundair onderwijs van het GO!, voor leerlingen met een autismespectrumstoornis, is Ter Sterre voortdurend op ziek naar manieren waarop het zijn leerlingen het best kan ondersteunen in hun ontwikkeling. De opening van dit plantenasiel is een van deze manieren.

Planten adopteren

Met dit project willen leerkrachten en leerlingen de planten en bloemen van de West-Vlamingen als het ware een tweede leven geven. Planten die verwelken of die de mensen niet meer gebruiken, mogen ze naar Ter Sterre in de Passendaalsestraat brengen. Een klasverantwoordelijke zoekt met zijn medeleerlingen en leerkrachten uit om welke plant het gaat en hoe ze kan verzorgd worden. Als het verzorgingsproces ten einde is, wordt de foto van die plant op Facebook en online geplaatst met een beschrijving ervan. Geïnteresseerden kunnen dan laten weten dat ze die plant willen ‘adopteren’. Aan de hand van een lotingssysteem wordt de plant dan aan een nieuwe eigenaar toegewezen. Die mag ze dan komen afhalen in school en krijgt ter plaatse de nodige richtlijnen voor verdere verzorging mee. Zo leren de leerlingen verschillende planten kennen, teelttechnieken toepassen en verantwoordelijkheid nemen.

(JRE)

Info: 051 77 77 75 en e-mail plantenasiel@tersterre.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier