Ter Groene Poorte vernieuwt specialisatiejaren

Redactie KW

Gastronomische school Ter Groene Poorte pakt volgend schooljaar uit met vernieuwde specialisatiejaren binnen de opleidingen Se-N-Se (Secundair na Secundair, red.), de specialisatiejaren op technisch niveau.

Het gaat om de opleidingen Junior Voedingstechnoloog en Event-Butler, die allebeieen grondige facelift ondergaan. De opleiding Junior Voedingstechnoloogzal de vroegere specialisaties Bakkerijtechnicus en Vlees(waren)technicus omvatten. Concreet kunnen leerlingen binnen deze op maat gesneden specialisatie kiezen voor twee dagen per week werkplekleren binnen een, al dan niet industrieel, bakkerij-, slagerij- of voedingsbedrijf. Binnen de opleiding Event-Butlerwordt er nog meer gefocust op het organiseren van evenementen.

Hans Perquy van het Brugse evenementenbureau Meet Marcel gaf samen met etiquettegoeroe Yvette Verbeerst toelichting bij de vernieuwde schwung binnen deze opleiding. Zo worden er vanaf volgend schooljaar keuzevakken aangeboden bij hogeschool Vives, wat een vrijstelling kan opleveren voor leerlingen die nadien een bacheloropleiding willen volgen.

(WK – Foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier