Ter Groene Poorte legt eerste steen van nieuwe slagerijschool in Sint-Michiels

© Algemeen directeur Raph Van Loocke, voorzitter van het schoolbestuur Johan De Neve en schepen voor Ruimtelijke Ordening Franky
Redactie KW

Vandaag is in Ter Groene Poorte de eerste steen gelegd van de nieuwe slagerijschool Het Vleeshuis, die in het najaar in gebruik wordt genomen.

Het nieuwe schoolgebouw krijgt een totale oppervlakte van 2500 m² en zal bestaan uit een laad- en loszone, een sanitair gedeelte, een technisch lokaal, praktijkruimtes en klaslokalen voor theoretische en technische vakken. Er komen ook een aantal kookeilanden, twee keukens en een multifunctionele winkel met atelier. “Het Vleeshuis wordt een opleidings- en kenniscentrum voor álle leerlingen die aan Ter Groene Poorte komen studeren”, zegt algemeen directeur Raph Van Loocke. “Niet enkel de leerlingen van de slagerijschool, maar ook bakkers en kok-hoteliers zullen er een deel van hun opleiding genieten.”

Het bouwproject kost 5 miljoen euro, waarvan zestig procent gesubsidieerd wordt door het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs. In het najaar wordt de nieuwe school in gebruik genomen.

(WK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier