Tentoonstelling op dijk van Oostende toont werk van 15 jaar mu-zee-um

Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Nog tot en met 8 januari krijg je in de Nieuwe Gaanderijen een overzicht van alle topmomenten van 15 jaar mu-zee-um.

Mu-zee-um vormt al 15 jaar de kunsteducatieve draaischijf van Oostende en kan terugkijken op heel wat culturele realisaties. Om de belangrijkste verwezenlijkingen in de kijker te plaatsen, exposeert mu-zee-um met een fototentoonstelling in de Nieuwe Gaanderijen op de zeedijk van Oostende. “Als creatieve spilfiguur tussen heel wat kunstenaars, vormingswerkers en leerkrachten brengen we vaak alle partners rond de tafel om kunstbeleving interactiever en educatiever te maken. Kunst is de potgrond om mensen van alle leeftijden aan te zetten tot initiatief, creativiteit en reflectie”, klinkt het bij coördinator Ewout Vanhoecke.

Grote namen op bezoek

“In het verleden zorgden die culturele ingrediënten ervoor dat er al heel wat unieke ontmoetingen zijn ontstaan tussen kunstenaars, kunstliefhebbers en creatievelingen. Klinkende namen als Luc Tuymans, Kaat Tilley, Roger Raveel, Arne Quinze, Maud Vanhauwaert en Wim Willaert passeerden al de revue bij mu-zee-um en ontdekten op die manier nieuw jong talent. Zo ontstonden er onder andere duurzame uitwisselingen met generatiegenoten in het buitenland en ging een groepje creatieve duizendpoten op interventie. Ook de ateliers en labo’s op maat binnen en buiten museale contexten viel bij heel wat mensen in de smaak”, aldus Ewout.

Sinds kort ook voor baby’s

“Onze kunsteducatieve draaischijf in Oostende blijft groeien. In 2015 ontving mu-zee-um maar liefst 29.805 deelnemers. Voor een kleine organisatie zijn deze deelnemerscijfers enorm groot. Onlangs startte mu-zee-um voor het eerst met een activiteit voor baby’s. Dat was de enige doelgroep waarvoor we geen activiteiten voorzagen bij onze LABO’s. Maar liefst 24 deelnemers schreven zich in, goed voor 12 baby’s met 12 ouders of grootouders. Daarmee was de sessie meteen volgeboekt”, besluit Ewout Vanhoecke.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier