Technoteens tuk op Televic : leerlingen komen technologie opsnuiven

Redactie KW

Bij Televic, een bedrijf dat communicatiesystemen ontwikkelt, produceert en implementeert waren vandaag kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar aan de slag.

“Televic nam dit jaar al deel met kinderen van de werknemers aan de Lego Beneluxfinale in Eindhoven. De Televic Smarties zetten er een mooie score neer. Vanmiddag stonden de Technoteens in de kijker”, zegt Nele Boudry van Televic. “26 kinderen van het vijfde en zesde leerjaar kwamen technologie opsnuiven in onze nieuwe gebouwen. We willen hen zo inspireren bij hun studiekeuze, of innovatieve ideeën lospeuteren, hun interesse voor techniek aanwakkeren en misschien toekomstige werknemers ontmoeten…”

Bij Televic Rail konden de kinderen kennismaken met de R&D afdeling. Ze ontleedden het eindproduct en stapten in de wereld van hard- en software. Aanvullend leerden ze er een robot programmeren. Televic Healthcare nam hen dan weer mee in de productie en de magazijnen van apparatuur voor rust- en ziekenhuizen. Bij Televic Conference tenslotte werd een echte meeting opgezet tussen wereldleiders, voor de gelegenheid uiteraard kinderen, en speelden ze het Europees Parlement na. Finaal knutselden ze een leuk werkstukje in elkaar onder leiding van leerlingen van de Hogeschool.

(FM/Foto JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier