Techniekacademie Ardooie start met lessen in januari

Redactie KW

Net als in heel wat andere gemeenten start er volgend jaar ook in Ardooie een Techniekacademie, om jongeren warm te maken voor technische richtingen.

Burgemeester Karlos Callens, coördinator Rik Hostyn, IHK-directeur Dirk Declercq en schepenen Véronique Buyck, Kathleen Verhelle en Chantal Vande Vyvere. (Foto ARD)

De overheid wil naast teken- en muziekacademies ook overal in Vlaanderen techniekacademies opstarten, om zo de interesse voor techniek en wetenschap bij jongeren aan te wakkeren. Ook in Ardooie wordt zo’n Techniekacademie opgestart. Kinderen van het vijfde en zesde leerjaar, die graag creatief bezig zijn, zijn daarbij van harte welkom.

De volledige reeks bestaat uit elf workshops en één bedrijfsbezoek, telkens op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur. De workshops vinden plaats in Instituut H. Kindsheid in de Wezestraat 2, meerbepaald in lokaal D11, het gebouw aan de overkant van de hoofdingang. Het aantal inschrijvingen per groep is beperkt tot 20 jongens/meisjes. Er wordt ook een fiscaal attest voorzien, met betrekking tot opvang voor kinderen jonger dan 12 jaar, waarbij 45% van het inschrijvingsbedrag gerecupereerd kan worden.

Op woensdag 7 januari vindt de eerste workshop plaats. Daarna zijn er lessen op 14, 21 en 28 januari, alsook op 4, 11 en 25 februari en ook op 4, 11, 18 en 25 maart. Op 1 april, tijdens de laatste workshop, worden de ouders uitgenodigd voor een diploma-uitreiking. Er is ook een bedrijfsbezoek voorzien. Inschrijven kan via de website.

www.techniekacademie-ardooie.be

(BVB-foto ARD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 19 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier