Team Rusland wint het EK van de Sint-Rafaëlsschool in Izegem

10/06/16 om 15:28 - Bijgewerkt om 15:28

De leerlingen van de Sint-Rafaëlsschool in Izegem hebben de start van het EK niet afgewacht om zelf een voetbaltornooi te organiseren.

Team Rusland wint het EK van de Sint-Rafaëlsschool in Izegem

© Frank Meurisse

"We wilden de proefwerken van het einde van het schooljaar voor blijven", zegt directeur Stefaan Maertens van de GVBS Sint-Rafaël in Izegem. "Zo hoeven tijdens de proeven de gedachten van de leerlingen niet op voetbal gefocust te zijn, maar wel op de leerstof. Daarom vond bij ons nu al het EK plaats." In totaal 183 leerlingen speelden mee in het tornooi. Er werden 18 ploegen gevormd. In elke ploeg - die trouwens telkens een land voorstelde - zaten zowel leerlingen van het eerste als van het zesde leerjaar.

De finale ging tussen Rusland en Turkije. Het was uiteindelijk het team Turkije dat met één goal meer het verschil maakte. Het enthousiasme bij de overige leerlingen, die stuk voor stuk in Duivelsoutfit supporterden, was groot. Zo groot dat zelfs dat een deel het veld bestormde toen Rusland gewonnen bleek. Pas toen directeur Stefaan Maertens met een stadionverbod dreigde, keerde de rust terug...

Dat team Rusland echt wel een kampioenenploeg is, bewezen de leerlingen doordat ze ook nog eens tegen een team van leerkrachten gingen winnen. Achteraf werd er nog kort even gefuifd op EK-muziek, vooraleer de leerlingen welgeluimd het weekend konden inzetten.

(MI- Foto's Frank)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!