Syntra West start met droneopleiding in Kortrijk

Foto JVGK © JVGK
Axel Vandenheede

Op zaterdag 19 november start Syntra West met een droneopleiding. Daarvoor slaat het de handen in elkaar met het Antwerpse BAFA.

BAFA staat voor Ben-Air Flight Academy en leidt lijnpiloten voor onder meer TUI op. Sinds twee jaar geeft het bedrijf ook droneopleidingen. In Kortrijk gaat het om de opleiding niveau klasse 1, waarbij er met drones tot 150 kilo kan gevlogen worden op een hoogte van maximaal 91 meter.

“Door dergelijke opleidingen kunnen we de cowboys eruit halen”, stelt Jochen Walschaers van BAFA. “Want vliegen met drones is geen sinecure: die vliegen wel op gps, maar je moet ze ook manueel kunnen besturen als er iets verkeerd loopt. Er lopen jammer genoeg nog veel cowboys rond. Die vergeten vaak dat ze zonder een attest of licentie strafrechterlijk kunnen worden vervolgd. Bovendien kan hun drone geconfisqueerd worden.”

2.250 euro

De opleiding start op zaterdag 19 november in Kortrijk. Er zijn twintig lesdagen van telkens drie uur. De opleiding kost 2.250 euro. “Daarin is wel alles inbegrepen”, stelt Ivan Vanlerberghe van Syntra West. “De opleiding zelf, de huur van oefenlocaties en ook een goede oefendrone.

(Foto en video JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier