Subsidie voor optimalisatie verwarmingsinstallaties voor scholen

18/04/17 om 12:30 - Bijgewerkt om 12:29

Scholen kunnen voortaan rekenen op een subsidie om het verwarmingsinstallatie optimaal af te stelllen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) dinsdag bekendgemaakt tijdens een schoolbezoek in Beernem.

Subsidie voor optimalisatie verwarmingsinstallaties voor scholen

Hilde Crevits © BELGA

Vanaf dinsdag biedt minister Crevits alle onderwijsverstrekkers, van kleuterschool tot universiteit, de kans om hun verwarmingsinstallatie optimaal te laten afstellen tegen de volgende winter. Ze kunnen daarbij een een eenmalige subsidie van 500 euro krijgen voor een verwarmingsinstallatie tot 100 kilowatt en 1.500 euro voor een installatie boven 100 kilowatt. Wie na 1 juli 2017 zijn dossier indient, krijgt nog respectievelijk 400 euro of 1.400 euro.

Een correct afgestelde verwarmingsinstallatie kan tot 10 procent energie besparen met een eerder beperkte investering. Op jaarbasis kan een school hierdoor gemiddeld 2.800 euro aan verwarmingskosten besparen. Het afstellen van verwarmingsinstallaties in scholen is één van de elf klimaatmaatregelen die de onderwijssector neemt met het oog op de realisatie van de klimaatdoelstellingen van de Vlaamse regering.

Om deze klimaatmaatregel ruim bekend te maken, lanceert minister Crevits een flyer en de website www.mijnschoolhelpthetklimaat.be. "Gemiddeld spenderen scholen vaak meer dan 100 euro per leerling per jaar aan verwarming. Met deze actie willen we op twee fronten tegelijk een impact hebben, de energiekost voor de school doen dalen én de CO2-uitstoot verminderen", aldus minister Crevits.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!